Our design would provide the specific type of accommodation required by world-leading researchers and innovators, while also responding to the local surroundings.

We are making changes to ensure the buildings on plots A and G would be fit for future occupiers. These include:

  • Providing future flexibility for Imperial researchers and commercial partners across both plots
  • Providing a flexible layout to allow for laboratory, teaching and office functions in the future
  • Responding to the College’s need for maximum flexibility in the medium- to long-term so we can respond to changing work and research practices

Design: façade and materials

  • The façades of A and G respond to both the architecture of other buildings nearby and environmental factors, such as sunlight/glare control and heat gain
  • Both plots will draw on a palette of materials which responds to the surrounding area – the brick terraces of Shinfield Street, buildings along Wood Lane, and the emerging materials within the northern part of the campus

Design: form and massing

  • Plots A and G provide a stepping down of height from the 35-storey residential building to the terraced houses on Shinfield Street
  • Plot A steps from the terraced houses on Shinfield Street up to meet plot G
  • Plot G steps up from plot A on Wood Lane, responding to the scale of the residential building
Indicative view of building A from Shinfield Street

Indicative view of building A from Shinfield Street

Indicative view of buildings A and G from Wood Lane (looking north east)

Indicative view of buildings A and G from Wood Lane (looking north east)